Licenciranje žrebcev letnika 2016

20180814 174911

V torek, 14. 8. 2018, je potekalo redno letno licenciranje žrebcev letnika 2016 v žrebetišču  Žrebci so bili v dobri kondiciji, lepo pripravljeni in v tem letu tudi točkovno zelo izenačeni.

V torek, 14.08.2018 je potekalo redno letno licenciranje žrebcev letnika 2016. Že tretje leto zapovrstjo je potekalo pod budnim očesom naših prijateljev iz sosednje Avstrijske Koroške. Strokovno komisijo sta tako sestavljala gospod Markus Remer in Andreas Zettel, v odsotnosti strokovne vodje gospe Nataše Gorišek gospa Karolina Jamnik Cerk in predstavnik združenja Primož Kokovica. Žrebce je sta že pred ocenjevanjem izmerili strokovni sodelavki Veterinarske fakultete gospodična Tonka Potokar in gospa Karolina Jamnik Cerk.Žrebci so bili v dobri kondiciji, lepo pripravljeni in v tem letu tudi točkovno zelo izenačeni.

Najbolje je bil ocenjen žrebec Stanford, rejca Manfreda Lientschniga. Žrebec St linije je bil kupljen v sosednji Avstriji in je potomec žrebca Staliona in kobile Leni. Končna ocena je znašala 7,55. Na drugo mesto sta se uvrszila žrebca Adorno-G, lastnika Mirana Dovnika, po očetu Adonisu in mami La Luni, ki je bil ravno tako rojen v Avstriji. Žrebec je prejel končno oceno 7,5.Isto število toičk je prejel žrebec rejca Zdenka Beloševiča Alej (AronxLiesa), zadnja tri mesta pa so zasedli Nanos (NordewindxEvrazija), rejeca Davida Gazvode, Alpenstar (AlpensternxKajala) rejca Mirana Dovnika in na šesto mesto se je uvrstil žrebec N linije Noel, prav tako potomec Nordenwinda rejke Andreje Lončarič.

20180814 174652

Stanford, rejec Manfred Lientschnig

 

Mnenje sodnikov je bilo, da so to žrebci v razvoju, dovolj dobro razviti, ki pa bi lahko zaradi okoliščin , ki so botrovale na predstavitvi prejeli višje ocene. Po končanem ocenjevanju so si obiskovalci ogledali še žrebčke rojene v letu 2017 in dan je minil ob prijetnem kepletu, ki se je zavlekel v večerne ure!