sobota, 8. oktober 2022
Center konjeniškega športa Lopata, Celje


Katalog - Licenciranje in državna razstava žrebet 2022

Žrebički

Pri moških žrebetih so komisijo sestavljali inž. Manfred Lientschnig, David Gazvoda in Franja Strniša. Letos je bil predstavljen zelo kvalitativen letnik in sicer 11 žrebčkov iz šestih različnih linij. 


MANIFICO iz hleva Jožeta Štrubelja iz Škofljice pri Ljubljani je postal drugi spremljevalec med letošnjimi moškimi žrebeti. Žrebček je potomec žrebca Monaca in kobile Ede (m. oče Stripsen

Slovensko združenje rejcev konj pasme Haflinger

Ostali žrebički

Rezultati - moška žrebeta 2022

ŽrebICE

Pri ženskimi žrebetih so komisijo sestavljali inž. Manfred Lientschnig, Primož Kokovica in Jože Štrubelj. Komisija je ocenila 9 žrebic letošnjega leta iz 5 različnih linijih (B-, M-, N-, S- in W-linija).


Letošnja prvakinja med ženskimi žrebeti je postala VINDY-G, potomka avstrijskega žrebca Neugolda in avstrijske kobile Viole    (m. oče Wienerart). Rejec in lastnik žrebice je David Gazvoda iz Makol. 

Prva spremljevalka med ženskimi žrebeti je postala    žrebica WIHRA D,  potomka žrebca Wilya in kobile Wahice-D        (m. oče Basalt). Rejec in lastnik žrebice je Janez Dobida iz Begunj na Gorenjskem.

BARBA iz hleva Janija Hercoga iz Šentjurja je postala druga spremljevalka med letošnjimi ženskimi žrebeti. Žrebica je potomka žrebca Willjema in kobile Brabante (m. oče Muzikant). 

Ostali žreBICE

Rezultati - ženska žrebeta 2022

Vsem rejcem in lastnikov želimo veliko veselje in srečo ter predvsem zdravja pri vzreji letošnjih  potomcih.